2 Eylül 2007 Pazar

Geyikbaşı Yazıları 9

Yargı Tarihinde Bir Türk Başarısı!

Evet efendim; bu haftanın kurbanı olarak, Yargı Tarihine geçmeye layık görülmüş taze bir boşanma davasını seçtim. Bu olay gerçekten de gelişme şekli bakımından, Amerika’da açılan o kendine has, eşsiz davalara bile taş çıkartacak türden, hatta ayakta alkışlanacak türden!.. Ya da hadi taş çıkartamadı diyelim, mutlaka o davaların yanlarında yerini alabilecek bir dava...

Televizyonlarda son zamanlarda moda hale gelen, o dev gibi, etine dolgun, kas yığını sporcuların karşılaştıkları Amerikan güreşçilerini seyrediyor diye kocası tarafından dövülen 2 çocuk annesi kadın (H.C.) boşanma davası açmış. Türünün ilk örneklerinden olan dava, geçtiğimiz hafta Ankara 5. Adliye Mahkemesi’nde görüldü.

Aslında elle tutulur bir suçu da olmayan H.C. çaresiz şekilde ifadesinde şu cümleleri dile getirdi:

"Eşim beni eve kapatıyor. O kadar kıskanç ki, dışarıya çıkmama, çalışmama bile izin vermiyor. Çocuklarım istedi diye onlarla birlikte televizyonda Amerikan güreşi seyrettim diye dayak yedim. Kavga eden erkeklere bakıp tahrik oluyormuşum. Ben böyle kocaya daha fazla dayanamam, lütfen beni boşayın"


Bu ifadelerden sonra hakim de, ailenin psikolojik yapısını inceleyerek, bu evliliğin yürüyemeyeceğine karar verip, çifti boşadı.

Hemen bu hakimin de ellerinden öpmek lazım, çünkü anladığım kadarıyla sözkonusu ailenin erkek temsilcisi biraz fazla kıskançmış ve evliliklerinin devamı sözkonusu olsaymış, belki de birgün karısını evde erkek bir sinekle meşk halinde yakalayıp, oracıkta kadını doğrayabilirmiş! Sonra da, olmadık bir sebep yüzünden çocuklar da ortada kalabilirlermiş. Hakim, kısa yoldan kadını da kurtarmış oldu yani.

Tabii diğer yandan kutlanması gereken diğer şahıs da; bu davaya sebep olan, kıskançlık üzerine getirmiş olduğu eşsiz yorumlarıyla 2007 Yaratıcılık Ödüllerine Aday olmaya layık koca’dır! Düşünsenize; evde film seyrediyorsunuz... Filmde de başrolde Brad Pitt var... Güzel yüzlü jönlerden, yakışıklı, kadınların çoğunun sevgilisi Brad!.. Tabii bizim zavallı H.C. film boyunca göz hapsinde!.. Ekranda Brad Pitt’in göründüğü her sahnede gözlerini nereye kaçıracağını, ellerini ayaklarını da nereye koyacağını şaşırıp, streslere giriyor! Belki tam da o anlarda kocasına çay koyma bahanesiyle ortamı terkedip, mutfakta soluklanıyor!.. Tam çay servisini yapıp, yerine oturduğunda, elinde olmadan ekranda Brad Pitt’le gözgöze geliyor ve en sonunda kocası tarafından yakalanıyor; başka bir erkeğe ilgi göstermekle suçlanıyor! Akabinde tartaklanarak yatakodasına kapatılıyor.

Eminim o evde zaten bir süredir içinde ne Brad Pitt, ne Robert De Niro, ne Al Pacino, ne Johnny Depp, ne de Bruce Willis gibi jönleri içeren filmlere yer yoktur. Kim bilir; belki karısıyla arasındaki bu tarz tartışmalardan dolayı eve erkek kedi, erkek köpek ve erkek sinek girmemesi için bile tedbirler planlamaya başlamıştır bizim bey abi! Ama biz bu boşanma davasının her iki taraf için de en sağlıklı karar olduğunu düşündük ve yine de bey abimizin bir sonraki birlikteliğinde onun işini kolaylaştırması adına, evlilik sözleşme şartnamesi oluşturduk!..


Sözleşmenin Ana Hattı:

Her kim kadın kişi ile evli bulunursam, evli bulunduğumuz süre boyunca aşağıdaki şartlara uyması şarttır. Bu şartlar çiğnendiği takdirde; sözkonusu kadın kişiyi tartaklama, itekleme, pataklama, kıçına bir tekme atıp dışarıda bırakma veya doğrama gibi haklarım bana aittir!


Şartlarsa şöyledir:

1-) Gün boyu erkek neslinden herhangi bir temsilci ile irtibat kurup kurmadığını rapor etmek için beni 45 dakikada bir telefonla arayacaktır.

2-) Herhangi bir kafeye veya restorana gitme durumunda, yer sahibi veya işletmenin müdürüne, orada hangi saatlerde bulunduğuna dair bir kağıt imzalayacaktır ve bu imzaya oranın işletme müdürü veya sahibi eşlik edecektir.

3-) İş saatleri içinde eve, cinsiyeti erkek olan ne bir elektrikçi, ne bir tesisatçı, ne bir doğramacı, perdeci, sıvacı, duvarcı, ne de bir müdür, şirket sahibi, kurye, kargo görevlisi veya patron giremeyecektir. Bu tür olasılıklarda bu kişiler bana yönlendirileceklerdir. Bunun uyarısı ise kapıya bir tabela ile iliştirilecektir.

4-) İş saatleri içinde eve, erkek sinek, böcek, kedi, köpek, civciv veya kuş gibi hayvanlar giremeyecektir. Lakin bunlar hayvan olsalar da, herhangi bir duruş şekliyle veya çıkarttıkları seslerle kadını olmadık bir anda uyarabilirler. Bunun uyarısı da kapıya bir tabela ile iliştirilecektir.

5-) Karım, dışarı çıktığımızda eğer denk gelirse, erkek bir ata veya eşeğe de bakmayacaktır. Çünkü bu hayvanların da sergiledikleri pozisyonlar kadınlar için son derece tahrik edici olabilmektedir!

6-) Sinemada veya evdeki herhangi bir filmde, belli bir yakışıklılık sınırını aşan erkek oyuncuların ekrana geldiği anlarda karım gözlerini o dakikada elleriyle kapamakla mükelleftir. Aksi takdirde benim olaya, dilediğim şekilde ellerim ve ayaklarımla müdahalem sözkonusu olacaktır.

7-) Gündelik hayatta ise herhangi bir erkekle göz iletişimine girme durumunda karıma o dakikada her türlü köteği atmam sözkonusudur ve kaçınılmazdır. Bu gibi bir durumda karımın bir “e” deme hakkı bile yoktur.

8-) Eve gelecek olan erkek akrabalar sözkonusu olduğunda bile mutlaka evde ben de bulunacağım. Eğer o saatlerde evde olamıyorsam, akraba görüşmesi ertelenecektir.

9-) Televizyonda, erkekleri yarı çıplak halde, uyarıcı kas oynamaları dahilinde gösteren hiçbir programı karım seyretmeyecektir. Bu tamamen erkeği cinsel açıdan istismar etmeye girer.

10-) Bir diğer çok önemli husus ise; uyku ve rüya durumları ile ilgilidir. Karım, uykusunda benden başka bir erkekle iletişimde, itişmede veya meşk halinde olduğu ihtimalini belli eder bir durumda tarafımdan yakalanırsa; ani ve şiddetli şekilde tarafımdan uyandırılmayı, uyandırılmanın akabininde ise pataklanmayı, sopa yemeyi, tokatlanmayı, tekmelenmeyi hakeder ve buna daha sonra itiraz edemez.

11-) Benimle en azından 2 günde bir seks yapmak zorundadır. Aksi takdirde, kendime karşı isteksizlik haline girdiğini düşünürüm ve bu da benden başka bir erkeğe karşı hissettiği arzunun bir etkisi olma ihtimalini ortaya çıkarır ki, bu durumda da kötek kaçınılmazdır.

12-) Burada bahsi geçen maddelerden birine bile uyulmaması halinde karım, benim kendisine elle ve ayakla müdahalelerimi kabul etmiş olur.


Arıza ve rahatsızlık modu eksik olmasın.
Geyikbaşı Editör

Geyikbaşı Yazılarım:
http://www.ekolay.net/mizah/HaberList.asp?PID=2600