22 Mayıs 2007 Salı

Geyikbaşı Yazıları 2


23 Nisan Sonrasında dört günlük haftaya girerken

Evet sevgili Ekolay-Mizah’ın en sevgili Kullanıcıları, taşıyıcıları, müptelaları ve hepsinin de yanında hatta Ekolay Mizah Karşıtları! Kabul edenleri gıgılarından öperek bu pek sevimli dört günlük haftamıza girmeden biraz başınızı ağrıtmak istiyorum.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın sonunda haftaya, çok mutlu, ama bir anlamda da birer “enkaz” gibi girerken, yakında bütün ülkeyi kasıp kavuracak kadar hergele ve aşırı zeki şekilde yetişmekte olan veledler aleminin üyelerinden en az birine sahip her ebeveynin şu anki sinir hassasiyetini herkese hatırlatırım. Kolay da değil! Herkes çocuğuna, bu üç gün boyunca kurtlarını en üst düzeyde dökebileceği şekilde şartlar ve ortamlar hazırladı. Tabii ki bunun çoğu ebeveyndeki geçici etkisi ise şiddetli yorgunluk olacak...


Maganda Hasarları

İş sadece çoluk-çocuğun eğlenmesi için katlanılan yorgunluk ve maddi kayıplarla bitse iyi... Bayram kutlamaları süresince memleketimizin otobanlarına, ara sokaklarına, bakkal ve marketlerine, şehir merkezlerine, alışveriş merkezlerine, boğaz kıyılarına ve çay bahçelerine akın akın hücum eden otoban magandalarının, şehir magandalarının ve hatta mangal magandalarının benlik üzerinde yapmış oldukları kalıcı hasarlarla yeni bir haftaya uyanmak tabii ki herkes için zordur!..

Bu yüzden bu masum ve kısa haftanın başında herkese geçmiş olsun derim! Güzel anılarınızı da tabii ki koyun yan cebinize, dursun. Nasıl olsa onlara hafta boyunca ihtiyacınız olacaktır!

* * *

Geçtiğimiz Hafta

Bu arada hazır elimiz değmişken geçtiğimiz haftanın da arkasından kısaca konuşalım:

Tabii meşhur “Çankaya’ya Kim Çıkacak?” sorusu gündemi meşgul ededursun, Cumhurbaşkanı Sezer büyük güne 22 gün kala, koltuğunu bir miniğe, Küçük Taylan'a teslim etti bile! Bence herkes elini çabuk tutsun bu yüzden!..

Sonunda aileler arası el-kol müdahaleli tartışmaya kadar tırmanan Hüsnü-Nazire Şenlendirici olayında son gelişme ise; Nazire Hanım’ın İBO Show’a canlı telefon bağlantısıyla, eşi Hüsnü'nün Deniz'le olan ilişkisi ortaya çıktıktan sonra gereksiz açıklamalar yaptığını belirterek, eşinden özür dilemesi oldu. Deniz’in hafta boyunca, bir tv programında iki göz-iki çeşme halde yapmış olduğu kısa beyanat izleyenleri yasa boğdu!

Ülkemizdeki önü alınamaz fiş çekme ve hesap kesmelere yeni bir örnek olan, Malatya'da, biri Alman 3 Hıristiyan'ın öldürülmesinin ardından Almanya'daki Hıristiyan Sosyal Demokratlar (CSU) Türkiye'yle Avrupa Birliği üyelik müzakerelerinin durdurulması gerektiğini savundu. Biz saf saf önümüzdeki 10 yıl içinde AB’ye girmenin hayallerini kurarken, gavur bizim bu amacamıza ulaşamamamız için nasıl da bütün kirlilerimizi topluyor, bunu hatırlamak lazım!

Bu arada millet! Popun Kralı Michael Jackson’ın Müslüman olduğu ve Allah'ın isimlerinin sıralındığı özel bir şarkı yaptığı konuşuluyormuş etrafta, ona göre! Gerçi benim liseli yaşlarımdan beri bu abinin Müslüman olduğu dedikoduları vardı ama?!..

Bir sporsever olarak söylemeden geçemeyeceğim; Sağlık Bakanlığı, Vatandaşların fiziksel aktiviteye ne kadar zaman ayırdıklarını öğrenmek ve daha çok spor yapmalarını sağlamak için 'Fiziksel Olarak Aktif Misiniz?' Anketi hazırlamış! Yahu benim bildiğim şu an, özellikle de şehirli kesimdeki bütün tanıdıklarım neredeyse evlerine 20 metre uzaklıktaki bakkala ekmek almaya bile arabasıyla gidiyor! Bir şey diyemeyeceğim yani!..

* * *

Çocuk Doğdu, Serpilmelerde Maaşallah

Bu arada biz de Mizah Kanalı olarak, acılı ve bol sancılı doğum anını bir hafta geride bıraktık. Bereket, çocuğu, doğduğu andan itibaren yalnız bırakmayan, ülke çapındaki süt ve cici annelerinin, abilerin ve ablaların tıklamaları, gönderdikleri yorumlar, dilekler, şikayetler ve övgüler hiç eksik olmadı ve çocuk daha ikinci haftasında olmasına rağmen serpilmeye, kendini göstermeye başladı bile!

Lütfen çocuğa olan desteklerinizi inatla sürdürmeye devam edin ki, çocuk en kısa sürede dalyan gibi dimdik bir insan olsun ve dört bir yanını memnun eder hale gelsin. Hiçbir şey yapamadınız, çocuğu gıgıdan öpün, o da yeter!


Küfürlü-Küfürsüz Yorumlara devam!

Tabii yeni girmiş olduğumuz bu şekil ve şemalin arka planında, işleyişte bazı aksamalarla, belki içerikteki gecikmelerle sizlere rahatsızlıklar verdik ilk haftamızda. Lütfen hemen dellenmeyin ve bizi cezalandırmayın. Hızla ve delikanlıca sizleri en ince noktalardan kuşatmaya ve ruhları alev-alev beslemeye devam edeceğiz! Damarlara basacağız, gittikçe de ustalaşacağız! Dedik ya, sizleri Mizah Manyağı yapacağız! Hatta baktık ki yeterli değil, ben bizzat yollara düşüp, maksimum memnuniyet için evlere servise bile başlayacağım!

Bu arada yorumlarda bize kızan ve şifalı küfürleriyle mizah ortamını kızıştıran, motive eden küfürbaz kullanıcılar, buna devam edin! Çünkü Mizahla uğraşan bizler, zaten sabahları küfürle yüz yıkamayı ve yeri gelince de en harbisinden küfür etmeyi sevmeseydik bu işi yapamazdık. Zaten o yaratıcı küfürler olmasa; yeminle giderim, günde üç öğün tokatlatırım kendimi ki, ayaklarımın yere bastığını anlayayım!

Bu arada yine, işimiz mizah olduğu için, içeriğimizle illa ki ona ya da buna dokunduruyoruz ucundan. Bu anlamda susuz-sabunsuz, temiz-pak mizah diye bir şey olamaz diyorum ve çamuru sevenleri yine bur’dan gıgılarından öpüyorum!

Lütfen her türlü yorumu atmaya devam!..

Bu arada Haftanın Tipsizi’ne Tipsizlik Adaylarını göndermeye ve Dilek Kuyusu’na, en akla gelmeyecek dileklerinizi atmaya lütfen devam edin. Böylece her hafta finale kalacak Tipsizleri hepbirlikte görelim ve içimizdeki en karanlık köşelerde, küflenmiş, gün yüzüne çıkmayı bekleyen dileklerimize bir imkan verelim. Bu yolla herkesin dimağına yeni yeni istek ve arzu tohumları dikelim!

Arıza ve rahatsızlık modunda kalmaya ve gülmeye zaman ayırmaya devam!

Geyikbaşı Editör

Hiç yorum yok: